Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fehér patkány

2008.01.31

Leírása

A kifejlett állatok 20-24 cm nagyságúak, amelyhez 18-22 cm-es csupasz farok tartozik.

Beszerzése

A fehér patkányok könnyűszerrel és olcsón beszerezhetők állatkertekből, orvostudományi, gyógyszeripari és biológiai kutatóintézetekből, kisállattenyésztőktől stb.

Az állat helyének kialakítása

Meglepően tanulékony állatok. Könnyen megismerik gondozóikat, ami például a fehér egereken nem figyelhető meg.

Az is figyelemre méltó előnyük, hogy minden különösebb nehézség nélkül lehet régi és új állatokat egy helyre összezárni anélkül, hogy ebből valami baj, verekedés, összetűzés származna.

Etetés-itatás

A korszerű tenyészetekben már évek óta úgyszólván kizárólag granulált, dugósított patkánytápot adnak az állatoknak. A kifejlett példányok naponta 15 g-ot, a szoptatós anyák 20 g-ot kapjanak. Ez a granulált patkánytáp kielégíti állataink fehérje-, zsír-, szénhidrát-, ásványi anyag- és vitaminszükségletét.

Gondozás

A fehér patkányok egy része kiszámíthatatlan és harapós, ezért legyünk elővigyázatosak az ismeretlen példányokkal szemben.

Szaporítás

Ivarérettségüket a hetedik, nyolcadik, kilencedik hétre érik el. Ivarzási időszakuk az egerekéhez hasonló. Ez hideg időben kissé elhúzódhat.

4-10 nőstényre számítunk 1 hímet. Az eredményes termékenyülés után a nőstények 21 napig vemhesek. Egy-egy nőstény egy fialásra 1-23 utódot hoz a világra. Az átlagos alomszám 9-12 egyed között változik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

patkány

(motocross, 2009.06.29 20:43)

Igazad van.